Anti Cellulite massage

It’s not cellulite, its my body’s way of saying “I’m sexy”…..in braille.

Anti Cellilute massage

Bijna 90% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van cellulite. Het komt vooral voor op de (boven) benen, heupen, billen, bovenarmen. Het wordt gekenmerkt als schoonheidsprobleem omdat het niet direct klachten geeft. Echter blijkt het ontstaan van cellulite wel te duiden op het feit dat er enkele fysiologische functies in het lichaam uit balans zijn.

Wat houdt de  Anti cellulite massage in?:

De massage start met het droog borstelen van de huid van de benen.
Korte bindweefselmassage van de bovenbenen ter voorbereiding op de massage.

Cupping van de bovenbenen. De huid wordt in geolied met een anti-cellulite olie. Daarna wordt met glijdende cups de bovenbenen behandeld. Het doel hiervan is om de bindweefsel verkleving verder los te maken zodat de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Hierna volgt een afsluitende voetreflexmassage gericht op het stimuleren van de lever- en schildklierwerking, het reguleren van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en het afvoeren van de afvalstoffen via de darmen en de nieren.

De eerste behandeling is inclusief massageborstel, twee siliconen cups en anti-cellulite massageolie om tussen de behandelingen door het resultaat te onderhouden.

Anti Cellulite massage: zie investering

Cellulite

In de volksmond wordt het woord cellulitis gebruikt om de sinaasappelhuid aan te duiden. Cellulitis met “itis” op het einde duidt op een ontsteking. Bij cellulitis gaat het om een bacteriële infectie van de cel in het onderhuids bindweefsel. Dit is een serieuze ziekte.

De juiste benaming voor de sinaasappelhuid is cellulite, ook wel  Panniculose genoemd. Het gaat hier dus niet om een ziekte maar om een biologische verandering van het onderhuids bindweefsel, waarin meer vet wordt opgeslagen waardoor er een onregelmatige huidstructuur ontstaat.

Door het ontstaan van cellulite, ophoping en vergroting van de vetcellen ontstaat automatisch een verslechtering van de doorbloeding. 

 

Van nature zijn de ruimtes tussen de vetcellen klein. Maar als de vetcellen opzwellen kan het zijn dat er een verstoring van de bloedcirculatie ontstaat waardoor de afvalstoffen niet meer goed worden afgevoerd. Er gaat zich vocht ophopen tussen de celruimtes. Naarmate er meer vet wordt opgeslagen, worden de vetcellen groter en formeren ze zich tot eilandjes. Het mazennet van elastische vezels houdt de vetcellen op zijn plaats. Er ontstaat een vicieuze cirkel; een verstoorde bloedsomloop belemmert de vocht en afvalstoffen afvoer, de vetmoleculen worden groter, het bindweefsel verhardt en de vet eilandjes worden nog steviger ingekapseld. Op de plaats van de cellulite voelt de huid koud aan en kan pijnlijk worden. Dit kan verschillende klachten veroorzaken.

Anti cellulite massage
Fijne behandeling. Aandacht voor mijn rug klachten en die zijn verminderd door de behandeling. Yvette is heel rustig en heeft alle aandacht voor je. Ze geeft goede adviezen, maar dringt niet op.
Franca